Derfor bør du forsikre barna dine

Det er mye å huske på når du får barn for første gang. Noe av det viktigste du kan gjøre er å forsikre dine nærmeste.

gutt med sykkel 1600.jpg

– Vi i Norge har gode offentlige ordninger å støtte oss på når sykdom eller skade inntreffer. En god barneforsikring kan likevel utgjøre en vesentlig forskjell, dersom det verst tenkelige skulle skje, forteller Kristoffer W. Giertsen, leder rådgivning digital i Fana Sparebank.

Mange av oss forsikrer biler, båter, bunader, bagasje og hus, men ikke fremtiden til det aller kjæreste vi har? En barneforsikring sikrer barna og deres familie økonomisk dersom det skjer noe som gjør at boligen må bygges om eller foreldrene må være mye borte fra jobb.

I tillegg sikres barnets økonomiske fremtid, da utbetalingene kommer i tillegg til de offentlige.

barn spiller tv spill.jpg

Vær tidlig ute

Det er viktig å kjøpe barneforsikringen så tidlig som mulig, fordi det foreligger et krav om at sykdommen eller skaden oppstår etter forsikringen har begynt å gjelde. En vil dessuten legge helsen på søketidspunktet til grunn for helsevurderingen, og det er derfor viktig å kjøpe forsikringen når man er frisk.

Gjennom Frende kan du for snaue åtte kroner per dag sikre fremtiden til barnet ditt.

barn med visakort_2.jpg

Husk dette

Giertsen minner om at barnas fremtidige bortfall av inntekt vil være noe av det viktigste en barneforsikring kan dekke. Det vil si at forsikringen dekker uførerente eller uførepensjon, som kan gi en månedlig utbetaling helt frem til man er 67 år.

En annen ting å være klar over er hvorvidt man får dekket medisinsk invaliditetsdekning ved både ulykke og sykdom. Enkelte forsikringsselskaper har kun dekning for førstnevnte, selv om nærmere 50 prosent av all utbetaling kommer under medisinsk invaliditet - sykdom.

Les mer om barneforsikring her.