Slik bruker du kredittkortet smart

Slik bruker du kredittkortet smart

I noen tilfeller er kredittkort det beste valget.

– Det er mange fordeler med bruk av kredittkort, men det viktigste er at det gir deg en ekstra trygghet på nettet og på reiser, sier Bjarne Amundsen, direktør for kreditt i Fana Sparebank.

Fana Sparebank lanserte vinteren 2019 et helt nytt kredittkort med landets laveste effektive rente. Kortet kan i mange tilfeller bidra til mindre svindel og økt trygghet, og det er også en rekke andre fordeler knyttet til kortet.

Når bør du bruke det?

Det er spesielt når du handler på nettet, eller ved reiser du bør bruke kredittkortet. Da er du tryggere dersom det skulle gå galt. Kredittkort reduserer også din risiko ved kortsvindel. Fana Sparebanks kredittkort har dessuten reiseforsikring som gjelder når du har betalt hele, eller deler av reisen med kortet.

– Spesielt hvis du handler på nettsider du ikke kjenner godt gir kredittkortet deg god sikkerhet. Du unngår at beløpet blir trukket direkte for kontoen din, og skulle noe gå galt kan det enklere ordnes i ettertid, sier Amundsen.

Fana Sparebanks kredittkort har dessuten en rekke fordeler. Se på vår fordelsside for mer informasjon om ditt kort.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

benedicte_produkt.jpg

– Tenk nøye gjennom bruken

Selv om kredittkort kan være fristende er det i en del tilfeller lurt å la kortet ligge.

– Det er viktig å ha en god plan for nedbetalingen, og tenke nøye gjennom hva du bruker kredittkortet til. Er det varer du trygt kan betale med bankkortet ditt bør du ha tenkt nøye gjennom kjøpet, sier Amundsen.

Det er også viktig å sette seg inn i kostnader knyttet til kortbruken. Kunder i Fana Sparebank har en effektiv rente på 14,65 %*, med 50 dager rentefri betaling. Det er landets laveste rente, ifølge Finansportalen. Det har heller ingen gebyrer for uttak i utlandet, eller årsgebyr.

Fana Sparebank oppfordrer til fornuftig bruk av kredittkort. Har du spørsmål om bruk av kredittkort, eller generelle spørsmål om økonomi? Book et møte med en rådgiver hos oss, så gjelder vi deg gjerne.

* Eff. rente 14,65 % 15.000 kr o/12 mnd. Kostnad 848 kr. Totalt 15.848 kr.