Folkets pris

Kjenner du noen som brenner for bærekraftsmålene, og gjør "det lille ekstra" for de rundt seg og samfunnet vi lever i? Nominér enkeltpersoner eller en frivillig organisasjon og de kan vinne 100 000 kr! I samarbeid med Bergen næringsråd og Bergen kommune lanserer Fana Sparebank "Folkets pris for FNs Bærekraftmål".

Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune lanserer «Folkets pris for FNs bærekraftsmål».

Lokalt, frivillig engasjement er blant de viktigste bærebjelkene i samfunnet vårt. Å inkludere skaper varme, å bli sett skaper inspirasjon. Ivaretakelse kan føre til mestring og samhold kan løfte frem de svake. Menneskerettighetsbyen Bergen er en by med fokus på tilretteleggelse, deltakelse, likestilling og frihet. 

loypen for nattevandring.jpg

"

Vi ønsker å løfte frem og synliggjøre lokalt engasjement i samfunnet vårt, og rette fokus på FNs bærekraftsmål.

Lisbet Nærø, Fana Sparebank.

Nattevandringen for FN’s bærekraftsmål ble arrangert for første gang i 2018 og vi ble overveldet over hvor mange og fantastiske, frivillige organisasjoner som finnes i byen vår og er med på å forme den til en by vi kan være stolte av.

- Vi ønsker å løfte frem og synliggjøre lokalt engasjement i samfunnet vårt, og rette fokus på FNs bærekraftsmål. Mål nr 17. - «Samarbeid for å nå målene» står sentralt i vårt arbeid. Det å dele kunnskap om bærekraftsmålene er en av hovedgrunnene til at vi arrangerer nattevandringen, sier Lisbet Nærø, Administrerende direktør i Fana Sparebank.

Under årets «Nattevandring for FNs bærekraftsmål» vil vi for første gang dele ut «Folkets pris for FNs bærekraftsmål» og sammen løfte frem en enkeltperson eller en frivillig organisasjon som fortjener å bli sett for sitt arbeid. Her skal bergenserne selv få nominere kandidater hvor en jury velger ut kandidater og vi kårer vinneren ved folkeavstemming på sosiale medier. Avstemmingen vil foregår på vår felles Facebookside "Nattevandring i Bergen".

"

Når vi ser hvor urolig verden har blitt er samhold og samarbeid noe av det viktigste vi som enkeltpersoner kan jobbe for, vi trenger dette mer enn noensinne.

Adm. Dir i Bergen Næringsråd, Marit Warncke.

Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune samarbeider om å arrangere «Nattevandring for FNs Bærekraftsmål». Lørdag 16. november. Med hodelykter går vi fra Fløyen stasjon og opp svingene til Skansen brannstasjon. Vi får oppleve vakre lysinstallasjoner, aktiviteter for store og små, underholdning og magisk stemning under åpen himmel. Kvelden avsluttes med konsert i sentrum. Arrangementet er for hele familien.

"

En av mine hjertesaker er å ivareta de svakeste i samfunnet vårt. Enten det er barn, ungdom, voksne eller eldre. Alle har behov for at vi sammen skaper et vennlig og ivaretakende samfunn. Bergen er god på dette og nå vil vi rette fokus på viktigheten av arbeidet frivillighetsbyen Bergen så utrettelig jobber med hver dag hele året.

Ordfører Marte Mjøs Persen.

Hvordan nominere

For å nominere din kandidat må du fylle ut skjemaet for nominasjon. Juryen plukker ut en håndfull kanditater som blir kontaktet av oss for å være med i siste del av avstemmingen på sosiale medier. Vinneren blir kåret under årets Nattevandring i regi av Fana Sparebank og Bergen Næringsråd.

Send inn din nominasjon her

 

Kriterier

Den nominerte skal:

  • Være en frivillig organisasjon eller forening
  • Ha tilhørighet i Bergens regionene
  • Vise til aktivt arbeid tilknyttet ett eller flere bærekraftsmål
  • Være en inspirasjon for andre organisasjoner/foreninger
  • Kan måtte stille i en konkurranse på sosiale medier

 

Juryen består av:

Nils Magne Fjereide (juryleder), Styreleder, Fana Sparebank
Bjørn Haugland, Adm. direktør, Norge 203040
Marit Warncke, Adm. direktør, Bergen Næringsråd
Sveinung Jørgensen, Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole
Lars Jacob Tynes Pedersen, Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole
Lisbet K. Nærø, Adm. direktør, Fana Sparebank
Maria Selsås Fjogstad, student, leder i NHHS Gree

Jurysekretær: Vemund Grindskar, Fana Sparebank og Ole Reinert Berg-Olsen, Bergen Næringsråd.