Boliglån

Enten du skal kjøpe ny bolig, flytte lånet til oss, eller pusse opp, tilbyr vi deg gode betingelser og enkle, digitale løsninger. Her kan du søke lån helt selv, og få svar med en gang. Søknaden leverer du akkurat når det passer deg i nett- eller mobilbanken.

Trenger du likevel en løsning som er skreddersydd for deg, får du gjerne snakke med en av våre dyktige rådgivere, som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Søk boliglån her


Rente fra 2,7 % innenfor 50 % av boligens verdi.
Priseksempel: Lån kr. 2.000.000,- over 25 år. Eff. rente 2,79 %. Totale kostnader kr. 2.769.533,-

Se fullstendig prisliste for boliglån her.

dame foran bolig.png
Bilde av Kenneth

Kenneth Birkeland

Senior kunderådgiver

55 91 98 12
E-post

Så enkelt kan du øke boliglånet ditt

Nå har vi gjort det enklere for deg å øke boliglånet ditt – raskt, enkelt og direkte i nettbanken.

Med kun noen få tastetrykk på mobilen eller PC-en kan du sjekke hva boligen din er verdt, og se hvor mye du kan øke boliglånet med. Perfekt for deg som vil pusse opp, bygge på boligen din eller vil bruke pengene til et annet formål.

Er du allerede kunde hos oss kan du søke om økt boliglån her:

Søk om å øke boliglånet ditt

Ofte stilte spørsmål om boliglån

Nedbetalingsplanen finner du i nettbanken din. Logg inn, trykk på ‘Meny’ øverst i venstre hjørne og deretter på ‘Mine lån’. Der vil du få en oversikt over alle dine lån i banken, og når du trykker på det aktuelle lånet, vil du få opp en knapp som heter ‘Nedbetalingsplan’.

Den nominelle renten er grunnrenten på et lån eller en kreditt. Den inkluderer ikke gebyrer eller andre kostnader ved å ta opp lånet. Den effektive renten har med alle kostnader. Den effektive renten består av den nominelle renten pluss etablerings-, depot- og termingebyr. Antall betalingsterminer pr år og lånets løpetid påvirker også den effektive renten.

Vi gjør en totalvurdering av din økonomiske situasjon når vi avgjør hvor mye du kan låne. Vi ser på hvilken inntekt du og husstanden har, hvor mye egenkapital som skal brukes til bolig og annen gjeld i husstanden (f.eks studielån, forbrukslån, billån).

Ta kontakt med en av våre rådgivere for å finne ut mer.

Hovedregel for å få innvilget avdragsfrihet er at lånet er innenfor 60% av boligens verdi.

Du kan betale inn ekstra på lånet ved å klikke på ‘Ekstra innbetaling’ i menyen i nettbanken.

Renten på lånet avhenger blant annet av belåningsgrad og din økonomiske situasjon. Rente varierer og om du velger nedbetalingslån, fleksilån og om du har fast eller flytende rente. Se vår prisliste for rente på de ulike produktene.

Ofte stilte spørsmål om signering

Har du ikke kodebrikken din tilgjengelig kan du benytte BankID på mobil som en erstatning for kodebrikke når du signerer dokumenter. Du må imidlertid ha vanlig BankID aktivert og du må taste ditt personlige passord til slutt. Dette er en tjeneste Fana Sparebank og en rekke andre banker tilbyr.