God aktivitet i boligmarkedet

Mange er bekymret for utviklingen i eiendomsmarkedet som følge av koronaviruset. Så langt ser vi at det fortsatt både legges ut og selges mange boliger. Statistikken fra Finn.no for uke 11 melder om en nedgang i trafikken, men den er ikke markant.

smau i Bergen.jpg

Erfaring fra både oppturer og nedgangstider

Meglerne i Fana Sparebank Eiendom har lang erfaring fra både gode tider, og tidligere boligkriser og finanskriser. Spådommene er mange, men ingen kan si sikkert hva som skjer fremover. Likevel er meglerne våre positive til det motsatte er bevist, og mener at det ikke er nødvendig å ta sorger på forskudd.

portrettbilde av eiendomsmegler jan erik guldbrandsen.png

"

Selv om boligmarkedet skulle få en nedsving med det som skjer i økonomien akkurat nå, så kommer alltid oppturen igjen.

Jan Erik Guldbrandsen, Prosjektmegler og Markedsansvarlig

Opprettholder aktiviteten i boligmarkedet

Eiendom Norge har etablert felles tiltak for at aktiviteten skal kunne opprettholdes i boligmarkedet, selv under koronakrisen. Folkehelseinstituttet har bekreftet at de tiltakene Eiendom Norge har innført er gode for å kunne gjennomføre befaring, visning, kontraktsignering og overtakelse med redusert risiko for smitte. Daglig Leder i Fana Sparebank Eiendom, Gerhard Lygre, syns dette er et positivt initiativ fra Eiendom Norge, og understreker viktigheten av å opprettholde normal aktivitet der man kan.

portrettbilde av daglig leder Gerard Lygre.png

"

Det er viktig for norske forbrukere at aktiviteten i boligmarkedet opprettholdes.

Gerhard Lygre, Daglig Leder

Noen av de felles retningslinjene som Eiendom Norge har lagt frem er for eksempel:

  • Megler må avklare med selger om vedkommende er i karantene eller har symptomer på korona. I tilfelle kan det ikke gjennomføres befaring før vedkommende er smittefri.
  • Befaringer gjennomføres uten fysisk kontakt og det bør holdes minimum 1,5 meters avstand
  • Håndvask eller desinfeksjon foretas før og etter befaring.

Les resten av listen for retningslinjer ved kjøp og salg under koronakrisen her.

Bør du selge nå, eller ha is i magen?

Eiendomsmeglerne erkjenner at situasjonen i dag er usikker og endrer seg raskt, men legger til at et turbulent marked gir meglerne ekstra konkurranseinstinkt til å stå på og gjennomføre salget. Om du skal selge nå eller vente, kommer an på din situasjon. Våre meglere hjelper deg individuelt, lytter til dine behov og ønsker, og gjør en helhetsvurdering av din situasjon før de gir råd om kjøp og salg. 


Direkte kontaktinformasjon til din megler finner du her.

Historien gjentar seg

Skal du stole på de som kan eiendom, er det altså ingen grunn til panikk enn så lenge. Historien gjentar seg, og eiendom har vist seg å være en god investering over tid.

Bedre råd i krevende tider

Dersom du trenger råd ang. Boliglånet ditt, eller ønsker avdragsfrihet som følge av permittering kan du ta kontakt med din personlige rådgiver i Fana Sparebank her:

Nesttun

Sentrum

Rådgivning digitalt

Kundesenteret vårt hjelper deg

Kundesenteret står til tjeneste på telefon 915 03411 eller på chat, hvis du har problemer med bruk av nett- og mobilbank, eller andre spørsmål knyttet til din økonomi.

Kundesenteret holder åpent:

Mandag - torsdag: 08-20

Fredag: 09-20

Har du spørsmål om forsikring? Mange lurer på hva forsikringen dekker av reiseutgifter. Hold deg oppdatert på frende.no.

Vi oppfordrer alle til å ta vare på hverandre og følge rådene fra norske helsemyndigheter. Hold deg oppdatert på Helse Norge og Norsk Helseinformatikk.