Om oss

Gjennom generasjoner har Fana Sparebank vært en frittstående og viktig sparebank for lokalsamfunnet.

Fana Sparebank er en selvstendig sparebank med kontorer på Nesttun, i Bergen sentrum og på Os. Konsernet Fana Sparebank består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt, samt merkevarene Himla Eiendomsmegling og Himla Banktjenester. Totalt ca. 135 ansatte.

Fana Sparebank er aktiv i finansklyngen Finance Innovation, og bidrar til lokalmiljøet i Bergen med gavemidler til næringsliv, organisasjoner og ildsjeler. Banken har stort fokus på samfunnsansvar og bærekraftstiltak. Blant annet er banken klimanøytral, og arrangerer hvert år Nattevandring for FNs bærekraftsmål. I 2022 ble Fana Sparebank kåret til Norges 9. beste arbeidsplass i klassen 50-199 ansatte av Great Place to Work Norge.

 

Org. nr. Fana Sparebank: 937896859

Org. nr. Fana Sparebank Eiendom: 958499558

Org. nr. Fana Sparebank Boligkreditt: 993567078 

 

Arbeidsmiljø og kultur i Fana Sparebank

Høsten 2018 startet vi vårt samarbeid med Great Place to Work Institute, for å kartlegge vårt arbeidsmiljø og sammenligne det med andre bedrifter.

 

I 2019 kom resultatene fra vår første kartlegging av arbeidsmiljøet i banken, og vi ble kåret til Norges tiende beste arbeidsplass i kategorien selskaper med 50-199 ansatte. I tillegg mottok vi en hederspris for vårt samfunnsansvar. Vi jobbet målrettet med de områdene hvor vi så at vi hadde forbedringspotensialer, og i 2020 klatret vi til en 5. plass i kåringen. Overraskelsen og gleden var stor da vi i 2021 fikk resultatene fra pandemiåret 2020. Til tross for et krevende år, ble banken kåret til Norges 3. beste arbeidsplass. Kåringen i 2022 ga oss nok en plassering på topp ti listen, med en 9. plass, og vi er skikkelig stolt å være blant de ti beste arbeidsplassene i Norge, for gjerde året på rad. 

 

 

Great Place to Work Norge er imponert over den store fremgangen vi har hatt, og understreker at vi har en høy grad av tillit i organisasjonen, både mellom medarbeidere og til ledelsen. Utvikling og bevaring av et godt arbeidsmiljø er et kontinuerlig arbeid, og vi jobber med å bli en enda bedre arbeidsplass for medarbeiderne våre. 

 

Les mer om kåringen i 2022 her:

Fana Sparebank er på topp 10