Om oss

Gjennom generasjoner har Fana Sparebank vært en frittstående og viktig sparebank for lokalsamfunnet.

Fana Sparebank er en selvstendig sparebank med lange tradisjoner og hovedkontor på Nesttun i Bergen. I tillegg har banken avdelingskontor i Bergen sentrum og Os sentrum i Bjørnafjorden kommune. Konsernet består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt, og merkevarene Himla Banktjenester og Himla Eiendomsmegling. Konsernet har ca. 135 ansatte.

Konsernet er en aktiv bidragsyter til finansbyen Bergen, gjennom medvirkning til etablering av Brage Finans og Norne Securities. Banken har stort fokus på samfunnsansvar og bærekraftstiltak også aktiv deltager i en rekke initiativer og organisasjoner innenfor bærekraft og ESG.. Blant annet er banken klimanøytral, og arrangerer hvert år Bærekraft i Bergen for FNs bærekraftsmål. Hert år bidrar banken til lokalmiljøet i Bergen med gavemidler til næringsliv, kulturliv, lag og organisasjoner. 

 

Org. nr. Fana Sparebank: 937896859

Org. nr. Fana Sparebank Eiendom: 958499558

Org. nr. Fana Sparebank Boligkreditt: 993567078 

 

Arbeidsmiljø og kultur i Fana Sparebank

Høsten 2018 startet vi vårt samarbeid med Great Place to Work Institute, for å kartlegge vårt arbeidsmiljø og sammenligne det med andre bedrifter, og i 2023 ble vi for 5 år på rad kåret til en av Norges beste arbeidsplasser i vår klasse av Great Place to Work Norge. 

Vi har et stort fokus på utvikling av et godt arbeidsmiljø, og vi er skikkelig stolt å være igjen være Great Place To Work sertifisert.  

Great Place to Work Norge understreker at vi har en høy grad av tillit i organisasjonen, både mellom medarbeidere og til ledelsen. Utvikling og bevaring av et godt arbeidsmiljø er et kontinuerlig arbeid, og vi jobber med å bli en enda bedre arbeidsplass for medarbeiderne våre.