Om oss

Gjennom generasjoner har Fana Sparebank vært en frittstående og viktig sparebank for lokalsamfunnet.

Fana Sparebank er en selvstendig sparebank med kontorer på Nesttun, i Bergen sentrum og på Os. Konsernet Fana Sparebank består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt, samt merkevarene Himla Eiendomsmegling og Himla Banktjenester. Totalt ca. 135 ansatte.

Fana Sparebank er aktiv i finansklyngen Finance Innovation, og bidrar til lokalmiljøet i Bergen med gavemidler til næringsliv, organisasjoner og ildsjeler. Banken har stort fokus på samfunnsansvar og bærekraftstiltak. Blant annet er banken klimanøytral, og arrangerer hvert år Nattevandring for FNs bærekraftsmål. I 2020 ble Fana Sparebank kåret til Norges 5. beste arbeidsplass i klassen 50-199 ansatte av Great Place to Work Norge.

 

Org. nr. Fana Sparebank: 937896859

Org. nr. Fana Sparebank Eiendom: 958499558

Org. nr. Fana Sparebank Boligkreditt: 993567078 

 

Arbeidsmiljø og kultur i Fana Sparebank

Høsten 2018 startet vi et samarbeid med Great Place to Work, for å kartlegge vårt arbeidsmiljø og sammenligne det med andre bedrifter. Både banken og GPTW ble positivt overrasket da vi i 2019 ble kåret til Norges tiende beste arbeidsplass, i kategorien selskaper med 50-199 ansatte. I tillegg mottok vi en hederspris for vårt samfunnsansvar.

Les mer om kåringen i 2019 her: Samfunnsansvar-pris til Fana Sparebank

Virksomhetene som topper listen over Norges beste arbeidsplasser kjennetegnes ved at ledelsen fokuserer på medarbeidere og kultur som viktig strategi for å lykkes. De bygger gjensidig tillit, kommuniserer åpent, tar den enkeltes helse på alvor, og demonstrerer at virksomheten bidrar positivt i samfunnet.

I 2020 ble Fana Sparebank kåret til Norges 5. beste arbeidsplass. Great Place to Work er imponert over den store fremgangen vi har hatt, og understreker at vi har en stor grad av tillit i organisasjonen, både mellom medarbeidere og til ledelsen. Utvikling og bevaring av et godt arbeidsmiljø er et kontinuerlig arbeid, og vi jobber med å bli en enda bedre arbeidsplass for medarbeiderne våre. 

Les mer om kåringen i 2020 her: Fana Sparebank er Norges 5. beste arbeidsplass