Kundeutbytte

Jippi! Vi deler ut kundeutbytte! Når banken gjør det bra, vil vi gjerne dele det med våre kunder. Både privatpersoner og bedrifter mottar kundeutbytte. 

Kundeutbytte er basert på:

  • Hvor mye du har i lån og/eller innskudd
  • Vårt resultat som bank
  • Hvor lenge du har vært kunde i det gjeldende året

Det er Generalforsamlingen til banken som avgjør om kundeutbytte skal utbetales. Kundeutbytte er overskuddsdeling og fastsettes ut fra det årlige resultatet, egenkapitalen og likviditeten til banken. Det er ikke garantert utbetaling hvert år.

Bli kunde

Få et lånetilbud

 

Kundeutbytte for 2023

21. mars besluttet Generalforsamlingen at deler av bankens overskudd skal utbetales i kundeutbytte. 70 millioner vil utbetales 18. april, og du vil motta et kundebrev i nettbanken i forkant som viser hva du får utbetalt. 

 

Eksempler på kundeutbytte

Familie

familie foran pc

Lån: 4 millioner
Innskudd: kr. 1 500 000

Kundeutbytte: kr. 13 750

(2 låntakere)

 

Singel

Lån: kr. 2 millioner
Innskudd: kr. 500 000

Kundeutbytte: kr. 6 250

(1 låntaker)

 

Par

Lån: kr. 4 millioner
Innskudd: kr. 600 000

Kundeutbytte: kr. 11 500

(2 låntakere)

 

Student

BSU: kr. 300 000
Innskudd: kr. 50 000

Kundeutbytte: kr. 875

(Ingen låntakere)

 

Har du rett på kundeutbytte men ikke har konto i banken?

Vanlig stilte spørsmål

Som lokal sparebank er vi opptatt av å gi tilbake til samfunnet og kundene våre. Kundeutbytte er en fin mulighet for oss til å dele ut litt av vårt overskudd når vi gjør det bra.

Kundeutbytte gis til kunder i Fana Sparebank, både privatkunder og bedriftskunder. Utbetalingen er basert på hvor mye du har hatt i innskudd og lån og hvor lenge du har vært kunde. Det er hovedlåntaker som mottar utbetalingen.

Hvor mye du får utbetalt vil stå beskrevet i kundebrevet du mottar i nettbanken din. Kundesenteret vil ikke kunne se denne informasjonen for deg. 

 

Alle kunder som er berettighet til å motta kundeubytte vil få beløpet overført 18. april. Hvor mye du får utbetalt vil stå beskrevet i kundebrevet du mottar i nettbanken din.

Maksbeløpet du kan få utbetalt er 10 000 kroner. Du må minst ha 2 millioner kroner i lån og minst 2 millioner i innskudd for maks utbetaling. Minimumsbeløpet for utbetaling per person er 100 kroner. Er dere to personer på samme lån og begge har innskudd kan dere få utbetalt opp til 20 000 kroner.

Ja, den utbetalte summen beskattes ned samme skattesats som for alminnelig inntekt.

Hvis du har blitt kunde hos Fana Sparebank, eller avsluttet kundeforholdet i løpet av året beregner vi kundeutbyttet ut ifra hvor lenge du har vært kunde. 

Kundeutbyttet utgjør 0,25 prosent, og er basert på hva gjennomsnittet av dine innskudd og lån har vært i løpet av 2023. Minstebeløpet for utbetaling er imidlertid 100 kroner. Det vil si at du må ha hatt minst 40.000 kroner i lån og innskudd i løpet av fjoråret for å kvalifisere for kundeutbytte.

Det er altså ikke summen som står på sparekonto på et gitt tidspunkt som er gjeldende, men utviklingen kontoen har hatt gjennom hele året.