Kundeutbytte

Som lokal sparebank er vi opptatt av å gi tilbake til samfunnet og kundene våre. Kundeutbytte er en fin mulighet for oss til å dele ut litt av vårt overskudd når vi gjør det bra.

Kundeutbytte er basert på hvor mye du har i lån og sparepenger, basert på vårt resultat som bank, og hvor lenge du har vært kunde i det gjeldende året.

Bli kunde

Få et lånetilbud


Ikke lenger kunde?

Har du mottatt et kundebrev fra oss med informasjon om at vi mangler kontonummer for utbetaling?
Les mer og fyll ut skjema med nytt kontonummer her

 

familie spiser lunsj.png

Kundeutbytte for 2021

Kundeutbyttet gjelder for 2021, og ble utbetalt april 2022 – uavhengig av om du fremdeles er kunde i banken eller ikke. Det vil bli delt ut utbytte både for innskudd og utlån, for inntil 2 millioner kroner.

 

Eksempler på kundeutbytte

familie foran pc.png

Familie

(2 låntakere)

Lån: 4 millioner
Innskudd: kr. 1 500 000

Kundeutbytte: kr. 11 000

 

dame pa cafe med pc.png

Singel

(1 låntaker)

Lån: kr. 2 millioner
Innskudd: kr. 500 000

Kundeutbytte: kr. 5 000

 

par pa benk.png

Par

(2 låntakere)

Lån: kr. 4 millioner
Innskudd: kr. 600 000

Kundeutbytte: kr. 9 200

 

mann pa bybane.png

Student

(Ingen låntakere)

BSU: kr. 300 000
Innskudd: kr. 50 000

Kundeutbytte: kr. 700

 

Vanlig stilte spørsmål

I Fana Sparebank er det å støtte lokalsamfunnet og gi tilbake til våre kunder gjennom bærekraftig drift, en del av sjelen vår. Dette har vi tenkt å fortsette med ved å utbetale kundeutbytte til våre kunder.

Alle kunder i Fana Sparebank som har hatt innskudd, lån eller begge deler minst én dag i løpet av det foregående året, kvalifiserer til å få kundeutbytte.

Hvor mye du får utbetalt vil stå beskrevet i kundebrevet du mottar i nettbanken din. Kundesenteret vil ikke kunne se denne informasjonen for deg. 

 

Alle kunder som er berettighet til å motta kundeubytte vil få beløpet overført 27. april. Hvor mye du får utbetalt vil stå beskrevet i kundebrevet du mottar i nettbanken din.

Maksbeløpet du kan få utbetalt er 8 000 kroner. Du må minst ha 2 millioner kroner i lån og minst 2 millioner i innskudd for maks utbetaling. Minimumsbeløpet per person er 100 kroner. Er dere to personer på samme lån og begge har innskudd kan dere få utbetalt opp til 16 000 kroner.

Ja, den utbetalte summen beskattes ned samme skattesats som for alminnelig inntekt.

Hvis du har blitt kunde hos Fana Sparebank, eller avsluttet kundeforholdet i løpet av året beregner vi kundeutbyttet ut ifra hvor lenge du har vært kunde. Har du vært kunde halve året vil du få 50% av maksimalt beløp.

Grunnlaget for kundeutbytte og det du får utbetalt, er en gjennomsnittlig verdi, basert på hvordan dine innskudd og utlån har endret seg gjennom året. Det er altså ikke summen som står på sparekonto på et gitt tidspunkt som er gjeldende, men utviklingen kontoen har hatt gjennom året.