Fortsatt høy aktivitet i boligmarkedet

Skype er blitt vårt mest brukte medium, vi vasker hender 24/7 og ord som antibac og hjemmekontor har tatt over dagligtalen - det er liten tvil om at koronaviruset har snudd opp ned på hverdagen til de aller fleste. Men der avisene gjør det de kan for å svartmale situasjonen vi er i, har vi sammen med den erfarne megleren Alexander Tvedt, tatt en titt på den rykende ferske boligprisstatistikken fra Eiendom Norge. Her kommer et interessant og beroligende dykk i boligmarkedet.

Mann ved busstopp på Nesttun.jpg

Overrasket over høy aktivitet

Statistikken viser som forventet at boligprisene har sunket noe. I Bergen er den totale prisnedgangen på 1,5%, noe som for så vidt er naturlig med tanke på omstendighetene. Ser vi nærmere på tallene derimot, er det solgt like mange leiligheter i forhold til totalt antall solgte, som på samme tid i fjor.

- Selv det har vært nedgang i boligprisene er vi likevel overrasker over hvor stor aktivitet det er i boligmarkedet, sier en lett begeistret Tvedt.

Han forteller at etter de tre siste ukene etter smitteverntiltakene ble iverksatt, er det solgt ca. 250 vanlige, brukte boliger i Bergen kommune, og hele 53% av disse er solgt til prisantydning eller over.

- En tidlig lansering av trygge visninger med lav smitterisiko har mye av skylden for at det går så bra som det gjør, forklarer Tvedt.

"

Totalt sett tror jeg dette kommer til å gå ganske så greit

En annerledes krise - i positiv forstand

Ved tidligere kriser har det vært stor prisoppgang i forkant, kombinert med mye spekulasjoner har det medført at mange har sittet med boliger de ikke nødvendigvis har hatt behov for. Når krisen har inntruffet har disse valgt å legge boligen ut for salg, og dette har ført til en drøss med boliger til salgs.

- Når det blir lagt ut unormalt mange boliger for salg, gir dette også en unormal prisutvikling. Derfor ser vi ofte et prisfall i krisesituasjoner.

Denne krisen er derimot annerledes, forsikrer Tvedt og begrunner det med at vi har hatt en veldig sunn og stabil utvikling i både priser og antall solgte boliger, i tillegg til at det har vært lite spekulasjoner i forkant av koronakrisen.

- Vi må heller ikke glemme dagens rekordlave boliglånsrenter. De aller fleste vil ha økonomi til å eie boligen selv om man mot formodning blir arbeidsledig. Totalt sett tror jeg dette kommer til å ganske så greit, avslutter Tvedt med et smil.

 

Har du spørsmål?

Kontakt en av våre dyktige og erfarne meglere

Kontakt oss

Bedre råd i krevende tider

Dersom du trenger råd ang. Boliglånet ditt, eller ønsker avdragsfrihet som følge av permittering kan du ta kontakt med din personlige rådgiver i Fana Sparebank her:

Nesttun

Sentrum

Rådgivning digitalt

 

Kundesenteret vårt hjelper deg

Kundesenteret står til tjeneste på telefon 915 03411 eller på chat, hvis du har problemer med bruk av nett- og mobilbank, eller andre spørsmål knyttet til din økonomi.

 

Kundesenteret holder åpent:

Mandag - torsdag: 08-20

Fredag: 09-20

 

Har du spørsmål om forsikring? Mange lurer på hva forsikringen dekker av reiseutgifter. Hold deg oppdatert på frende.no.

Vi oppfordrer alle til å ta vare på hverandre og følge rådene fra norske helsemyndigheter. Hold deg oppdatert på Helse Norge og Norsk Helseinformatikk.