Kunnskap som konkurransefortrinn

Når du skal selge boligen din, er du opptatt av å få solgt raskest mulig, til best mulig pris. Det å sette riktig pris, slik at man kjapt får i gang en budrunde og både selger og kjøper går fornøyd ut av handelen, er en hårfin balanse. Hva skal til for at du får en god budrunde på din bolig? Alexander er en av de mest anbefalte meglerne hos Fana Sparebank Eiendom. Både kunder og kollegaer trekker frem Alexander sin unike kunnskap om lokalmarkedet som hovedgrunn til at han stadig setter realistiske og gode priser, og oppnår intensive budrunder.

Portrettbilde eiendomsmegler.jpg

Realiserte boligdrømmer

Alexander har jobbet i Fana Sparebank Eiendom i 15 år. På disse årene har han tilegnet seg bred erfaring. Noe av det han syns er mest spennende med megleryrket er at man kommer tett på kunden, og er med på en prosess som potensielt har mye å si for både selger og kjøper sine liv. Meglere er ofte medvirkende til at folk kan realisere drømmene sine.

- Når man selger privatboliger må man huske på at det er en veldig personlig prosess for selger. Kundene kan være tett knyttet til huset som skal selges, eller kanskje står de midt i en vanskelig livssituasjon. Det kan for eksempel handle om skilsmisser eller dødsbo. I slike tilfeller er det viktig at kunden har tillit til at du som megler har deres beste interesser i tankene. Slik kan selger bekymre seg for én ting mindre, og overlate boligsalget til megleren, sier Alexander.

Mann ved busstopp på Nesttun.jpg

"

Det er spennende å jobbe med mennesker som er i ferd med å gjøre nye livsvalg. - Alexander

Kunnskap er nøkkelen til et godt salg

En feilpriset bolig gir lang salgsperiode, mange visninger og redusert prisantydning. Dette kan tyde på en tungsolgt bolig for kjøpere, og de kan begynne å spekulere i hvorfor boligen ikke blir solgt. I slike tilfeller kan selger tape store summer. Nettopp derfor er det så viktig å sette riktig pris fra starten av.

Dersom du vil være sikker på at du velger en megler som kan gi deg rett prisantydning og tilrettelegge for en intensiv budrunde med mange interessenter, anbefaler Alexander å snakke med en megler som har mye kunnskap om ditt lokalområde og din bolig.

- På visning er det viktig for kjøper å få svar på det de lurer på. Mange vil nok bli usikre hvis megler ikke kan svare på spørsmål som handler om for eksempel bygningsmassen eller vedlikehold som er gjort. Det samme gjelder skoler, barnehager, fritidstilbud, turområder og planlagt utvikling av i nærområdet.

Nøye forberedelser er en del av arbeidshverdagen til Alexander. I tillegg til å gå nøye gjennom salgsobjektet sammen med kunden, gjør han grunnundersøkelser på forhånd, slik at han kan mest mulig om boligen før han skal på befaring. Dette skaper den ekstra tryggheten for kunden som megleren vil gi.

- Det holder ikke alltid å ha kunnskap om boligen. Noen kjøpere kan være mottakelige for at vi selger en visjon om hva dette hjemmet kan bli. Det er ikke alltid lett å se mulighetene som ligger i en eiendom før megler poengterer dem. Dette er en del av forberedelsene, å skissere muligheter for utvikling av boligen.

Markedets mester

Alexander har knekt en kode som ikke alle meglere er bevisst på: Et godt salg handler om at både selger og kjøper går fornøyde ut av handelen. Verdi er relativt, og markedet bestemmer mye, nettopp derfor er det så viktig å velge markedets mester når man er på jakt etter eiendomsmegler.