Melvin (71): – Eldre bør hive seg over teknologien

Fana Sparebank-kunde Melvin Johan Fauske har stor glede av ny teknologi. Nå oppfordrer han andre eldre til å ta i bruk de digitale banktjenestene.

melvin 1600 mobil.jpg

Melvin har vært kunde i Fana Sparebank i 34 år. Verden har ikke stoppet etter han ble pensjonist. Dagene hans har blitt mer vanlige, men fortsatt med massevis av aktiviteter. Tur i skogen med barnebarn og trimsykkel. Dessuten har det å lære ny teknologi blitt som en lek for ham.

– Tror du det digitale er utfordrende for mange eldre? Hva tror du stopper mange fra å bruke det? Har du i så fall noen enkle tips til hvordan de kan komme i gang og bli digitale bankbrukere?

– Jeg har inntrykk av at det digitale er en utfordring for mange eldre. Det jeg kan si, er; vær positiv til teknologien! Det er enklere enn du tror. Det er rett og slett blitt en lek. Verden må gå fremover, og om jeg ikke er med, så er det «god natt» for meg. Jeg har en svigermor på 97 år som fortsatt bruker brev. Noen ganger hjelper jeg henne å levere brev på posten. Det synes jeg er litt flaut.

melvin 700 pc.jpg

– Verden endrer seg raskt. Kan du si litt om hvor mye du bruker teknologi i hverdagen? Er det en viktig del av hverdagen din?

– Helt fra jeg fikk iPad i jobbsammenheng, har jeg syntes at hverdagen har blitt mye lettere. Nå som jeg har vært pensjonist i noen år, er dette redskapet blitt uunngåelig, enten jeg er på banktjenester, mail, Digipost, Google eller Finn.no. Jeg får litt innputt fra ungdom som er i huset mitt.

– Bruker du banken mest på nett, eller møter du opp i lokalene?

– Jeg bruker mye mobilbank i hverdagen, men det er alltid hyggelig å komme inn i Fana Sparebank sine filialer på Nesttun eller i Kaigaten i sentrum.

melvin 700 floien.jpg

Vi anbefaler disse tre tjeneste for å komme i gang med den digitale bankhverdagen:

  • Få BankID. Med BankID kan du enkelt, elektronisk og sikkert identifisere deg på nett. Da kan du raskt logge deg inn i våre tjenester, og signere avtaler og dokumenter fra banken. For å få BankID må du være over 13 år, og møte opp i banken med gyldig pass. Du kan bruke BankID på tvers av banker og tjenester, og du kan logge inn med BankID på mobil fra en annen bank hos oss. Er du under 18 år og vil ha BankID må vi ha samtykke fra foreldre eller verge.
  • Last ned mobil- og nettbank. Få full oversikt over økonomien din på mobilen, nettbrettet eller PC-en, enten du skal betale regninger, overføre penger eller bestille nye produkter.
  • Last ned Vipps-appen. Med Vipps kan du raskt og enkelt betale med mobilen, og du får pengene rett inn på kontoen. Det er gratis å etablere, og er et godt supplement til kontanter og kort.