Slik bør du pusse opp før boligsalget

Hva får du mest igjen for, og hva bør du droppe? Her er våre beste tips til smart og lønnsom oppussing før du skal selge leiligheten, slik at du slipper å kaste bort unødvendige kroner på en jobb du ikke får igjen for.

oppussing dame 1600.jpg

Ikke alt som glitrer er gull. Når du skal pusse opp før boligslaget, er det viktig å huske at den rette oppussingen gir deg mest igjen for pengene.

– Førstegangskjøpere blir stadig flinkere til å stille fornuftige spørsmål på visning. De tar også grundigere sjekker, særlig på kjøkken og bad. Dette har ført til at oppussingstiltak gjerne får mer uttelling enn de har gjort tidligere, sier Torbjørn Wolff-Hansen, eiendomsmegler i Fana Sparebank Eiendom, og fortsetter:

– Slik markedet er nå, er det utvilsomt de fineste leilighetene som selges først. Det skal ofte lite til for å friste kjøperne, fortsetter han.

Husk at du bør ta en prat med en eiendomsmegler så tidlig som mulig før du setter i gang med oppussingsarbeidet. Det kan spare deg for mange kroner, og gi et bedre boligsalg.

dame flytter.jpg

Fullfør det du har påbegynt

Det er lang liste over ting du bør huske på før boligsalget. Her er likevel noen av våre viktigste tips.

– Første tips er å fullføre alle påbegynte småjobber. Ingen boligkjøper har lyst til å fullføre det du aldri gjorde, sier Wolff-Hansen.

Er alle dørhåndtak i orden, subber dørbladet mot terskelen og kan alle skapdører åpnes uten problem? Skift ut lyspærer som ikke lyser, fest løse ledninger og få på plass lister som står igjen etter forrige oppussing.

Wolff-Hansen påpeker at er det lett å bli blinde for feil og mangler ved egen leilighet. Kjøperne legger derimot merke til om barna har fått utfolde seg med blyantstreker på veggene eller om dørkarmer har blitt gule med årene.

dame i mobelbutikk.jpg

Størst effekt for færrest kroner

Det viktigste å prioritere vil alltid være grepene som har stor effekt, og som ikke koster skjorta.

– Et nytt strøk maling i moderne farger frisker opp en leilighet og gir et godt utgangspunkt når boligfotografen kommer for å ta bilder til prospektet.
Husk å gå for en farge du tror vil falle i smak hos flere, og at sparkling og pussing er nødvendig dersom du har stygge merker eller hakk i veggene.

– Du bør også forberede deg på at det å ha malt et rom, gjerne fører til maling av flere, humrer eiendomsmegleren.

Ikke glem utsiden

Det er lett å bli fokusert på innsiden av boligen din før du skal selge. Det er viktig at du ikke glemmer det de potensielle kjøperne ser først, nemlig utsiden. Det kan være lurt å se eiendommen gjennom kundens øyne. Jo færre ting de henger seg opp i, jo større er sjansen for et godt boligsalg.
– For noen tusenlapper kan du få fikset mye. Bytt ut de gamle plantene, rydd skikkelig i hagen og legg singel i oppkjørselen. Det er ikke mye som skal til for å gjøre det lille ekstra., sier Wolff-Hansen.

Hva med kjøkken og bad?

De aller fleste legger oppussing av kjøkken og bad i siste rekke - og det med god grunn. Fullstendig oppgradering av et kjøkken eller bad kan være svært kostbart, og vanskelig å få noe igjen for ved boligsalg.

– Samtidig er det få kjøpere som ønsker å ta tak i kjøkkenet eller badet med en gang de flytter inn i sin nye bolig, forteller han.

Ta kontakt med en eiendomsmegler dersom du er usikker på hva du bør gjøre med leiligheten din. Da får du kompetente tilbakemeldinger fra noen som kjenner markedet.