Slik bruker du kredittkortet smart

I noen tilfeller er kredittkort det beste valget.

kredittkort 1600.jpg

– Det er mange fordeler med bruk av kredittkort, men det viktigste er at det gir deg en ekstra trygghet på nettet og på reiser, sier Bjarne Amundsen, direktør for kreditt i Fana Sparebank.

Fana Sparebank lanserte vinteren 2019 et helt nytt kredittkort med en av landets laveste effektive rente, Ifølge Finansportalen. Et kredittkort kan i mange tilfeller bidra til mindre svindel og økt trygghet, og det er også en rekke andre fordeler knyttet til kortet.

"

Det er viktig å ha en god plan for nedbetalingen, og tenke nøye gjennom hva du bruker kredittkortet til.

handler pa nett pa cafe.jpg

Når bør du bruke det?

Det er spesielt når du handler på nettet, eller ved reiser du bør bruke kredittkortet. Da er du tryggere dersom det skulle gå galt. Kredittkort reduserer også din risiko ved kortsvindel.

Fana Sparebanks kredittkort har dessuten reiseforsikring som gjelder når du har betalt hele, eller minst halvparten av reisen med kortet.

– Spesielt hvis du handler på nettsider du ikke kjenner godt gir kredittkortet deg god sikkerhet. Du unngår at beløpet blir trukket direkte fra kontoen din, og skulle noe gå galt kan det enklere ordnes i ettertid, sier Amundsen.

 

familie pa flyplass.jpg

– Tenk nøye gjennom bruken

Selv om kredittkort kan være fristende er det i en del tilfeller lurt å la kortet ligge.

– Det er viktig å ha en god plan for nedbetalingen, og tenke nøye gjennom hva du bruker kredittkortet til. Er det varer du trygt kan betale med bankkortet ditt bør du ha tenkt nøye gjennom kjøpet, sier Amundsen.

Det er også viktig å sette seg inn i kostnader knyttet til kortbruken. Kunder i Fana Sparebank har en effektiv rente på 14,65 %*, med 50 dager rentefri betaling. Det er landets laveste rente, ifølge Finansportalen.

Det har heller ingen gebyrer for uttak i utlandet, eller årsgebyr.