Fordeler med mobilbetaling

Betal raskt, trygt og enkelt med mobilen eller klokken når du er på farten. Fana Sparebank satser på mobilbetaling og har nettopp åpnet for Apple Pay, i tillegg til Google Pay og betaling med Garmin og Fitbit.

dame med mobil 1.png

Enkel hverdag

Fana Sparebank er en av de første bankene i Norge som tilbyr Apple Pay til sine kunder. I tillegg har Google Pay og betaling med Garmin og Fitbit klokker vært tilgjengelig for kunder av banken siden mai 2019. Det betyr at kunder av Fana Sparebank som har et kredittkort eller bankkort og en Android-enhet med operativsystem Android 5 eller nyere, eller en iPhone, iPad, Apple Watch som er nyere enn 2014 kan betale trygt og enkelt på kontaktløse terminaler i butikk, på nett og i app.

- Vi jobber kontinuerlig for å tilby våre kunder det nyeste innen bankteknologi som gjør at hverdagen blir så enkel som mulig, sier Benedicte Heggenes Pedersen, fagansvarlig betalingsformidling i Fana Sparebank.

Det kan ofte være problematisk å ta med seg vesken eller lommeboken når du skal ut av huset, enten du skal på trening, fjelltur, konsert, en tur på byen, eller kanskje du har glemt kortet i bilen? Mobilbetaling kan derfor være løsningen når du plutselig må rett innom butikken.

"

Vi jobber kontinuerlig for å tilby våre kunder det nyeste innen bankteknologi

Spar tid

Når du betaler med smartklokken din eller mobilen på bankterminalen med støtte for kontaktløsbetaling slipper du å taste inn kode og dermed går handleturen raskere og betalingen blir mer sømløs.

- Alle nyere bankkort og mobiler som støtter kontaktløs betaling har en trådløs overføringsmetode som heter NFC (Near Field Communication). I praksis legger du bare baksiden av telefonen eller klokken mot en annen enhet som har NFC-brikke, i dette tilfellet en bankterminal med støtte for kontaktløs betaling, og slik kommuniserer de to svært raskt med hverandre, forklarer Pedersen.

Du sparer ikke bare tid i butikk, men også ved netthandel. Du slipper å fylle ut nettskjemaer eller skrive inn adresse- og fakturaopplysninger gang på gang når du skal handle i apper og på nettsider.

dame closeup mobil.png

Trygg betaling

- Mobilbetaling er like trygt som å betale med et vanlig bankkort. Ved å betale med mobilen eller smartklokken slipper man å ta med bankkortet og være redd for at kortet skal bli avmagnetisert, ødelagt eller svindlet. På kortet finner man tross alt all informasjon man trenger for å gjennomføre et kjøp, forklarer Pedersen.

Har du i tillegg et kredittkort fra Fana Sparebank knyttet til din mobil eller smartklokke via appen, fremfor et vanlig bankkort, er du enda litt tryggere fordi kredittkortet ikke er knyttet til din brukskonto.

Apple Pay og Google Pay bruker et betalingssystem som kalles EMV Payment Tokenization som holder kortdetaljer sikre. Etter du har lagt kortene dine i Apple Pay appen eller Google Pay appen, dannes det et virtuelt kontonummer. Når du trykker på telefonen for å betale, sender den det virtuelle kontonummeret og et kryptogram som da fungerer som et passord. Kortnettverket verifiserer og behandler betalingen.

dame betaler mobil.png

Slik betaler du trygt med mobilbetaling:

  • Apple Pay: krever at du bruker enten Touch ID, Face ID eller PIN-kode før en betaling kan gjennomføres.
  • Google Pay: krever at telefonen din låses opp med enten fingeravtrykk, passord, mønster eller PIN-kode før transaksjoner kan gjennomføres.
  • Garmin og Fitbit: krever at du taster inn PIN-kode når du tar på deg klokken, og når den har registrert pulsen er du klar til å betale. Da trenger du kun å trykke på knappen på klokken og legge den inntil betalingsterminalen før betalingen gjennomføres.

Hvis du mister din telefon, uansett type enhet, er det mulig å slette alt innhold inkludert kortdetaljer eksternt.