Obs! Økt svindel

Det er mange svindelforsøk både på epost, telefon og SMS for tiden. Husk at du aldri skal oppgi sensitiv og personlig informasjon i usikre kanaler, uansett om det er banken, politiet eller andre som ringer. Informasjon som BankID, passord og personnummer er ditt, og bare ditt. Vi vil aldri be deg om å oppgi denne informasjonen via epost, telefon eller SMS.

Les mer om sikkerhet på nett her

Fondssparing

Vi hjelper deg gjerne med fondssparing gjennom vår samarbeidspartner Norne Securities. Verdien på dine fond vil svinge fra dag til dag, men historiske data viser at du over tid vil sitte igjen med bedre avkastning på fondssparing, enn ved å plassere pengene på en vanlig sparekonto. 

Husk at du bør vurdere å spare i fond med en aksjesparekonto. Du oppretter kontoen i nett- eller mobilbank.

 

Logg inn hos Norne og kom i gang

kopp og kort i vindu.png
Bilde av Tony

Tony Matre

Autorisert Finansiell Rådgiver

Kontakt meg

Start spareavtale - vinn 10.000 kr

Alle spareavtaler som blir opprettet i fondsportalen vår, er med i en kvartalsvis trekning av 10.000 kroner i fondsandeler.

Les mer og bli med!

 

Slik kommer du i gang med fondssparingen

Her finner du avtale og vilkår for fondshandel

Gå til fondspriser hos Norne Securities

Fra nett- og mobilbanken velger du «Fondshandel» under fanen «Sparing» i toppmenyen. Da kommer du til fondsportalen og kan starte fondssparingen.

Ønsker du mer informasjon før du starter sparingen, er du velkommen til å ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.

Med en spareavtale kan du sette av et månedlig beløp til fondssparing. Jevn sparing gir gode resultater over tid. Starter du en spareavtale, trekkes pengene automatisk fra kontoen din. En av fordelen med en spareavtale, er at du ikke trenger å tenke på markedets utvikling fra dag til dag.

Jo lengre du sparer, jo større er sjansene for god avkastning.

Aksjesparekontoordningen gjør det enda mer gunstig å spare i aksjer og fond. Aksjesparekonto (ASK) åpner du helt gratis og det er første skritt på veien til en vellykket fondssparing.

Les mer om aksjesparekonto

 

Hvordan gikk det med fondene?

Her kan du se nøkkeltall og utvikling i fondene Norne Aksje og Norne Rente fra foregående måned.

Se hvordan det har gått med Norne Securties sine fond

Les månedskommentar fra Norne

 

Hvilken type fond bør jeg velge?

Hvilken type fond du velger er selvsagt helt opp til deg. Hva du bør velge avhenger av dine behov, din risikovilje og hvor lenge du skal spare. Fana Sparebank tilbyr fond som dekker alle sparebehov. Dette kan være aksjefond, rentefond eller kombinasjonsfond med ulike andeler renter og aksjer. Du kan også velge fond med særlig fokus på bærekraft.

For å gjøre fondsvalget enkelt for deg har vår samarbeidspartner Norne Securities AS laget en liste over «utvalgte» fond i handelsløsningen. Alle aktuelle fonds nøkkelinformasjon og historikk finnes i vår selvbetjente fondsportal. 

Les mer om våre utvalgte fond

Ofte stilte spørsmål om fond

Gå til menyen i nett- eller mobilbanken og klikk på "Fondshandel", som ligger under menypunktet "Sparing". Her finner du full oversikt over din fonds- og verdipapirbeholdning.
Dersom du ikke finner din fondssparing her, kan det være du ikke har samtykket til å bli med over i vår nye fondsportal. Dine fondsandeler kan da være registrert i vårt gamle system, som ikke er selvbetjent. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Gå til menyen i nett- eller mobilbanken og klikk på "Fondshandel", som ligger under menypunktet "Sparing". Du kommer inn på "Min side" og her velger du "Start spareavtale". Du skal gjennom en løype på 4 steg før spareavtalen er på plass. Velg fond blant våre utvalgte fond, dem som er tilgjengelig på aksjesparekonto eller alle typer fond.

Ønsker du hjelp underveis, er du velkommen til å ta kontakt med din kunderådgiver.

Det ligger i et aksjefonds natur at verdien på investeringene svinger fra dag til dag. Risiko defineres gjerne som svingninger i verdi. Det kan være stor forskjell på risiko – og verdisvingninger – fondene i mellom. Du kan eksempelvis forvente at et bransjefond innen helse eller teknologi svinger mer enn et globalt fond som plasserer midlene i store, solide selskaper spredt ut over mange land, og som speiler veksten i verdensøkonomien. Over tid kan man forvente større avkastning ved å spare i fond, enn ved vanlig banksparing, og det er en sammenheng mellom risiko og forventet avkastning. Derfor er det viktig å ha et langsiktig tidsperspektiv på 5 til 10 år når du sparer i fond.

Sparing i fond er fleksibelt og midlene du plasserer i fond er ikke bundet. Det er enkelt å sette penger inn i fond, og det er like enkelt å ta dem ut. Du må beregne 2-7 oppgjørsdager (antall dager fra en ordre er registrert til pengene står på konto). Antall oppgjørsdager varierer fra forvalter til forvalter fordi noen av forvalterne er hjemmehørende i utlandet, og ulike tidssoner og oppgjørstid mot forvalterne kan da forsinke prosessen.

Spareavtalene belastes direkte fra din konto på den datoen du har valgt for dine spareavtaler. Dersom du vil endre/stoppe/flytte forfallsdato for fondssparingen din, må du logge på nett- eller mobilbanken og klikke på «Fondshandel» som ligger under menypunktet «Sparing». Velg hvilke spareavtaler du vil endre og trykk «Endre spareavtale».

Gå til menyen i nett- eller mobilbank, klikk på Fondshandel som ligger under menypunktet Sparing. Velg opprett/ flytt til aksjesparekonto. På neste side velger du «Jeg ønsker å flytte fond eller aksjer fra en annen leverdør til dere». Du må gjennom 3 steg fra fra/til – bekreft – kvittering.

Du kan kun flytte fond som står på aksjesparekonto, dvs. fond kan flyttes fra/til aksjesparekonto mellom de forskjellige tilbyderne.

Ja, spareavtalen trer i kraft med en gang og beløpet vil gå på forfallsdato samme måned. Dette gjelder for sparing i fondsportalen.

Ja, du kan fritt velge hvilke måneder du ønsker å spare. Gå til «Fondshandel» i nettbanken og velg spareavtalen du ønsker å endre på, klikk så på «Endre spareavtale». Du markerer de månedene du ønsker å hoppe over.

Våre samarbeidspartnere

Norne Securities AS er vår leverandør av tjenester innen aksje- og fondshandel.

Norne Securities AS er et fullservice verdipapirforetak. Selskapet er det eneste fullservice verdipapirforetaket i Norge med hovedkontor utenfor Oslo.

Norne Securities AS eies hovedsakelig av 14 frittstående sparebanker.

De frittstående sparebankene representerer betydelig distribusjonskraft, kundemasse og kompetanse. Sparebankene er lokalisert kysten rundt, fra Drammen i sørøst til Helgeland i nord, og har til sammen en forvaltningskapital i overkant av 400 milliarder kroner.

Fana Sparebank er tilknyttet agent og en av eierne i Norne Securities AS. I forbindelse med tilbud av investeringstjenester vil våre kunder ha et kundeforhold både til banken og hos Norne. I handelsløsningen tilbyr vi fond fra flere fondsleverandører: Alfred Berg Kapitalforvaltning AS, DNB Asset Management AS, Eika Kapitalforvaltning AS, KLP Kapitalforvaltning AS, Holberg, Odin Forvaltning og SKAGEN Fondene.