Bruk kontaktløs betaling - vær med på redusere smittefaren

Det er raskt, trygt og enkelt å bruke kontaktløs betaling når man er på farten. I disse dager har det også en annen soleklar fordel: redusert smittefare av koronaviruset.

kontaktlos betaling.jpg

Kontaktløs betaling vil si at man betaler uten å være i fysisk kontakt med kortterminalen. Selv om butikkene er svært flinke til å rengjøre bankterminalene, kan vi være med på å begrense smittefaren ved å betale kontaktløst. Vi tilbyr kontaktløs betaling med kort, mobil og klokke.

kontaktlosbetaling symbol med tekst.png

Kontaktløs betaling med kort

For å betale kontaktløst med kort legger du kortet inntil symbolet for kontaktløs betaling på kortterminalen. Det kan være på selve skjermen til terminalen, eller på den ene siden av terminalen. 

Alle nyere kort kan brukes til kontaktløs betaling. Dersom kortet ditt mangler kontaktløs-symbolet, kan du få hjelp hos kundesenteret vårt på 91503411, så bestiller vi et kontaktløst kort til deg. 

Økt grense for betaling uten PIN-kode

Ved større transaksjoner må du fortsatt taste PIN-koden din ved kontaktløs betaling. Dette er for å sikre at det er eieren av kortet som gjennomfører betalingen. Grensen for å betale uten PIN-kode økes nå fra 400 kr til 500 kr. Dette kan redusere smittespredningen, siden ca. ni av ti transaksjoner i dag er på under 500 kr, i følge Finans Norge.

Hvis du først skal gjennomføre større betalinger som krever PIN-kode, anbefaler vi å taste koden din ved hjelp av kanten på kortet, eller andre gjenstander, som for eksempel en kulepenn.

Kontaktløs betaling med mobil 

Å betale kontaktløst med mobilen går kjappere, og er like trygt som å betale med et vanlig bankkort. Når det gjelder mobilbetaling er det ingen beløpsgrense, og PIN-koden taster du selv på telefonen. Du kan også identifisere deg ved hjelp av fingeravtrykk eller FaceID. Dette kan du gjøre allerede mens du står i køen, og slik spare enda mer tid. 

Obs! Hvis du mister telefonen er det mulig å slette alt innhold, inkludert kortdetaljer, eksternt.

dame closeup mobil.png

Kom i gang med klokke- og mobilbetaling

Har du iPhone eller Android telefon og lurer på hvordan du kommer i gang med mobilbetaling? Eller kanskje har du en Garmin eller Fitbit-klokke? Vi hjelper deg å komme i gang her.

Fremtiden er kontaktløs, og det finnes vel neppe et bedre tidspunkt å starte enn akkurat nå. Bidra i den felles dugnaden der du kan, bruk kontaktløs betaling. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.

Du kan betale kontaktløst med:

  • Debetkort
  • Kredittkort
  • Apple Pay 
  • Google Pay
  • Garmin smartklokke  
  • Fitbit smartklokke

Her kan du lese mer om fordelene med mobilbetaling.