Fra veimerking til å sette sitt merke på Bergen by

Pallas startet opprinnelig som et veimerkingsfirma. I dag styrer fire brødre, via Pallas Eiendom, ett av Bergens mest pulserende strøk.

fire menn sitter i møte.jpg

 Stein for stein i Skostredet

Lukten av nystekt pizza siver ut fra Villani sine åpne dører, folk har begynt å kapre bord på uteserveringen til Folk & Røvere, og ungdommer drikker sjokolade-milkshake på Roll & Rock American Diner. Skostredet en av de mest sjarmerende gatene i Bergen, og området er i stadig utvikling.

Brødrene Sigbjørn, Geir, Jan-Erik og Lars har over de siste 25 årene transformert en traus bakgate uten liv, til å bli et hot spot både for både Bergensere og turister.

- Vi satset langsiktig og bygget stein på stein i denne gaten. Grunnen til at det i dag er en livlig og fargerik gate året rundt, er mye takket være de dyktige leietakerne i gaten, sier Sigbjørn.

gate med paraply.jpg

Fra veimerking til eiendom

Hvordan kan det ha seg at et veimerkingsfirma over tid har utviklet seg til å bli et suksessfullt eiendomsfirma?

- Rundt tusenårsskiftet var Pallas blant de største i Norge innen veimerking. Vi var til og med i Tyrkia og merket opp veier i fire sesonger! Sesongen for merking i Istanbul startet da sesongen for merking i Norge var over, men vi fant fort ut at vi trengte noe å gjøre på resten av året også, forteller Geir.

Dermed startet brødrene med eiendom ved siden av veimerking, og siden har eiendomsvirksomheten utviklet seg, og veimerkingsfirmaet ble til slutt solgt. Siden har det vært eiendom på fulltid for gründerbrødrene.

Still opp for gründere, de glemmer det ikke

Hvilke utfordringer tror dere at gründere som starter eller reformerer en bedrift møter på?

- Jeg tror mange gründere har store og ambisiøse planer, men sliter med å finansiere disse planene, sier Lars. Det var for eksempel avgjørende for Pallas at banken var villig til å gi oss lån uten å stille urealistiske krav til sikkerhet. Nettopp dette var grunnen til at vi byttet bank til Fana Sparebank på 90-tallet.

- Gi entreprenøren gode betingelser slik at de får mulighet til å gjøre et ærlig forsøk. Det glemmer de ikke. Det er jo en grunn for at vi fortsatt velger Fana Sparebank, smiler Jan-Erik.

blar i prospekt.jpg

For Pallas Eiendom som alltid har mange jern i ilden, er det viktig å samarbeide med en bank som kan snu seg raskt og hjelpe med nye lån, leasingoppdrag og utenlandsbetalinger når det trengs.

- Det skjer mye på byutviklingsfronten i Bergen, og det er viktig for oss å være en del av det, særlig å være med på å utvikle Vågsbunnen. Det ligger en trygghet for oss i å vite at vi samarbeider med en bank som har de samme visjonene som oss om å bidra til utvikle og skape mangfold lokalt i Bergen.

Assisterende banksjef for Bedriftsmarked i Fana Sparebank, Rune Løland Kristoffersen, understreker viktigheten av å samarbeide med lokale entreprenører for banken.

- Vi er en lokal sparebank som skal hjelpe kundene våre til å ta gode valg for sin økonomi, og være en positiv bidragsyter for samfunnet rundt oss. Vi vil være med på å bygge opp lokalsamfunnet, og det kan vi blant annet gjøre ved å støtte Pallas Eiendom når de kommer med nye forespørsler og ideer.

bedriftsmote med flere deltakere.jpg

Nye planer i Vågsbunnen

Er det noen spennende, nye planer på gang for Pallas Eiendom?

- Vi holder faktisk på å bygge et hotell i andre og tredje etasje i Skostredet. Hotellet får 44 rom, frokostsal og en liten, koselig intern pub i fjerde etasje. Planen er at Pallas Eiendom selv skal drive her. Samtidig planlegges et nytt, større hotell i Domkirkegaten. Det blir spennende å se hvem som skal drive dette, vi er i forhandlinger med flere aktuelle aktører. I Tankskvartalet kommer det sannsynligvis en variasjon av næringslokaler og boliger. Dette vil nok ha positive ringvirkninger i hele området, sier Lars.

Pallas Eiendom har mange baller i luften, og de fire brødrene avslutter med å gi syv gode tips til gründerbedrifter:

  1. Tenk stort
  2. Vær dedikert og trofast mot dine drømmer
  3. Ikke bruk penger du ikke har
  4. Ha medarbeidere du stoler 110% på.
  5. Gjør hverandre gode og skap ett godt arbeidsmiljø slik at alle gleder seg til hver arbeidsdag
  6. Gi dine medarbeidere ansvar, vis at du stoler på dem
  7. Alltid gjør opp dine regninger i rett tid – uten unødvendig krangling og reforhandlinger. Pass på å ikke få ett «dårlig» rykte